Известие

Collapse
No announcement yet.

Повдигане на предницата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
    Бепко -Пепко я кажи кво точно те подразни у моя пост
    Не колега,не конкретно към теб!Понеже ставаше дума за повдигане на предница и кои как го е направил аз така разбрах темата ...
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
      Не колега,не конкретно към теб!Понеже ставаше дума за повдигане на предница и кои как го е направил аз така разбрах темата ...
      Да, само че досега никой не го е направил никак и затова все още коментират проблема, а не решението.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
        Да, само че досега никой не го е направил никак и затова все още коментират проблема, а не решението.
        Направили са го тези , които са минали от 16-ки на 17-ки или от 17 на 18 примерно .. при мен разликата е очевидна
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
        Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
          Направили са го тези , които са минали от 16-ки на 17-ки или от 17 на 18 примерно .. при мен разликата е очевидна
          Не бъркай размера на гумите с повдигане на предницата.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Е добре аз не мога да разбера нещо.. как ще има разлика като 16ките са 205 55 а 17ките 225 45 .. тоест никаква разлика във виншният диаметър???
            Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
            Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
              Е добре аз не мога да разбера нещо.. как ще има разлика като 16ките са 205 55 а 17ките 225 45 .. тоест никаква разлика във виншният диаметър???
              Има .. слагал съм 16-ките 205/55-16 до другите 235/45-17 и 17-ките са по-високи

Comment

http://www.avtogumi.com/
                Има си калкулатор, смятайте си. В конкретният случай 11мм по-високи са 17-ките.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Колеги преди 2 дена си сменях летни със зимни гуми и ми направи впечатление като смъкнаха криковете цялата кола е повдигната и стоеше като височина мн прелично и и айродинамиката на колата няма да се е загубила и стигнах до извода че има и от прожините малко и от амортисйорите и си мисля че ако сменя тези работи ще се оправи,защото като я взех от предния собственик беше в укаяно състояние и малко по малко я оправям утре ще я вкарвам за смяна на предницата а по нататък ще му мисля за повдигането,но ми се струва че от това е увиснала така

Comment

За толкова години пружините няма как да не умекнат... така че...
                    безплатни обяви
                    Моята 166

Comment

Има .. слагал съм 16-ките 205/55-16 до другите 235/45-17 и 17-ките са по-високи
                      Човекът говори за 225, а не за 235.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Човекът говори за 225, а не за 235.
                        Явно не съм разбрал нещо .. но поне споделих при мен как е

Comment

Явно не съм разбрал нещо .. но поне споделих при мен как е
                          Мисълта ми е, че ниската предница, която си личи по разстоянието между гумата и веждата изобщо няма да се оправи със смяна на гумите. Разликата в диаметрите на 225 и 235 е 9 мм, което значи, че предницата ще се повдигне с 4.5 милиметра, което е нищожно.

Тука говорим за това, че на едни разстоянието между гумата и веждата е 3 пръста, а на други - 1 пръст. И тия с единия пръст са повече. Вероятно има различни версии с различни заводски пружини и в допълнение тези от 1999, които са най-разпространени, е възможно да страдат от умора на матриЯла. При всички случаи, единственият цивилизован начин за повдигане е смяна на пружините и то не с какви да е.
                          Last edited by Коки; d.m.y г., 10:37.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Мисълта ми е, че ниската предница, която си личи по разстоянието между гумата и веждата изобщо няма да се оправи със смяна на гумите. Разликата в диаметрите на 225 и 235 е 9 мм, което значи, че предницата ще се повдигне с 4.5 милиметра, което е нищожно.

Тука говорим за това, че на едни разстоянието между гумата и веждата е 3 пръста, а на други - 1 пръст. И тия с единия пръст са повече. Вероятно има различни версии с различни заводски пружини и в допълнение тези от 1999, които са най-разпространени, е възможно да страдат от умора на матриЯла. При всички случаи, единственият цивилизован начин за повдигане е смяна на пружините и то не с какви да е.
                            Сега разбрах за какво става въпрос Аз също го имам този проблем с ниската предница .. пък отзад е доста вирната. А някакви съвети за пружини , защото изобщо не разбирам кои какви са?

Comment

Сега разбрах за какво става въпрос Аз също го имам този проблем с ниската предница .. пък отзад е доста вирната. А някакви съвети за пружини , защото изобщо не разбирам кои какви са?
                              Не знам. Най-добре да питаш Бобо или Тони.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Не знам. Най-добре да питаш Бобо или Тони.
                                Ок , мерси

Comment

Working...
                                X